Ultra Skunk Dutch Passion1

Ultra Skunk (DSC) Leave a comment

Poniższa odmiana nie jest już oferowana przez producenta. Nie ma możliwości jej zakupu ani zamówienia.


Ultra Skunk jest produktem od Dutch Passion z projektu Skunk z 1999 r., polegającego na hodowli, a następnie krzyżowaniu najlepszych odmian Skunk ze sprawdzonej genetyki holenderskiej i szwajcarskiej.

Genetyka to 40% Indica / 60% Sativa, wynik jest jedną z najlepszych odmian Skunk, jakie kiedykolwiek stworzono i jest niezwykle spójny.

Dorasta do wysokości 60-80 cm indoor, a okres kwitnienia wynosi 8-9 tygodni, z dobrą odpornością na pleśń i przędziorki. Ultra Skunk jest krępa i tłusta, pęka od kryształów i ciężkich topów. W smaku słodko-owocowy Skunk z nutą cedru. Haj to klasyczny Skunk – długotrwały, upalony i odurzony.

 

Typ Feminizowane
Przeznaczenie Indoor
Genetyka Skunk
Kwitnienie Indoor: 56 – 63 dni, Outdoor: 
Genotyp 40% Indica / 60% Sativa
Efekt Relaksujący
Smak Słodko-owocowy Skunk z nutą cedru
Aromat Skunk
Wysokość Indoor: 60 – 80 cm, Outdoor: 
Produkcja Indoor: b.d., Outdoor: 
THC Wysokie
CBD Niskie

Producent:
Dutch Passion to jedna z najdłużej istniejących firma nasion na rynku konopnym. Oficjalnie została ona założona w 1987 w Amsterdamie, przez Henk’a van Dallen’a. Jednak działalność firmy notuje się na początki lat 70’tych. Od początku była to firma, która była mocno nastawiona na jakość. We wczesnych latach skupili się jako jedni z nielicznych na rozwoju odmian outdoorowych, podczas gdy inne firmy zbagatelizowały takie gatunki. Z upływem lat firma dostosowywała się do trendów panujących na rynku, ale zawsze starali się mieć swoje własne odmiany. Sławę przyniosły im takie odmiany jak Skunk #1, Shaman, Orange Bud czy Power Plant. Posiadają jedne z bogatszych katalogów, bo ponad 50 odmian i co roku dodają nowe. Ostatnio coraz większą popularność zdobywają ich odmiany auto kwitnące. Dutch Passion jest firmą stawiającą na rozwój. Co roku wypuszczają nowe odmiany, które planowane są dużo wcześniej. Firma ma bardzo dobrą opinię wśród holendrów.

Dodaj komentarz