Poniższa odmiana nie jest już oferowana przez producenta. Nie ma możliwości jej zakupu ani zamówienia.
California Orange była wybitną hybrydą wyhodowaną w hrabstwie Humboldt od lat 80. Big Buddha Cheese jest uwielbiany ze względu na przyciągające wzrok, fioletowo zabarwione pąki w kształcie piramidy i niesamowite plony. Każdy szczep jest szanowany ze względu na swoje aromaty, smaki i zadziwiające efekty. Połączenie tych dwóch faworytów razem stworzyło wysokowydajną odmianę konopi dla wymagających współczesnych hodowców.
California Orange Cheese to feminizowana kombinacja z dominacją Indici. Dominują smaki owocowe, na podniebieniu dominuje pomarańcza, cukierki, warstwy cytrusów i melona. Szybka i intensywna euforia pojawia się od razu, a przy większej liczbie pociągnięć rozwija się prawdziwa psychodela. California Orange Cheese to bardzo towarzyski dym, który sprawia, że płyniesz i rozmawiasz.
Kwiaty rozwijają się gęsto wokół węzłów w stylu Indica, bardziej przypominając rodzic California Orange. Wytrzymała i odporna na patogeny California Orange Cheese to mało wymagająca odmiana w uprawie. Dobra dla początkujących. Solidne, karbowane łodygi i gałęzie dobrze podtrzymują zwarte pąki, a nawet uzyskują własny lukier z żywicy. Kwitnienie wynosi 9–11 tygodni; w pomieszczeniach do 80 g / m². Zbiory na zewnątrz przypadają na koniec października, do 350 g / roślinę.
Typ | Feminizowane |
Przeznaczenie | Indoor, Outdoor |
Genetyka | California Orange x Big Buddha Cheese |
Kwitnienie | Indoor: 63 – 77 dni, Outdoor: październik |
Genotyp | 85% Indica / 15% Sativa |
Efekt | Euforyczny |
Smak | Cytrusów, cukierków |
Aromat | Ostry, owocowy |
Wysokość | Indoor: b.d., Outdoor: b.d. |
Produkcja | Indoor: 80 g / m², Outdoor: 350 g/roślina |
THC | b.d. |
CBD | b.d. |
Producent:
Big Buddha Seeds to firma z UK, która powstała na początku wieku. Olbrzymią sławę przyniosła im odmiana Cheese a dokładniej ich wersja Bug Buddha Cheese, którą wypuścili na rynek w 2002 roku. Znani muzycy tacy jak Sean Paul, Jamiroquai byli ambasadorami tej firmy. Głównie skupiają się oni na rozwoju odmian, które powstają z ich genów cheese. Budują na tym co przyniosło im sukces. W ostatnich latach rozwinęli oni linie auto kwitnącą i starają się podążać za obecnymi trendami i odeszli już od odmian wyłącznie opartych o Cheese.