Poniższa odmiana nie jest już oferowana przez producenta. Nie ma możliwości jej zakupu ani zamówienia.
Pierwotnie opracowany przez hodowców z „nowej szkoły” z Amsterdamu. Ci goście serio są kolejnym pokoleniem hodowców! Zaczęli od wybrania cennego samca God Bud z nasion pochodzących z BC Bud Depot (Kanada) i skrzyżowali go z klonem Big Buddha Cheese. Efektem było powstanie syna Boga – Cheesus’a.
Cheesus jest wymagającą rośliną i potrzebuje od swoich uczniów, aby ją kochali, pielęgnowali i wielbili! Cheesus dokona ofiary i dostarczy ogromnego plonu o smaku lawendowo-jagodowo-sosnowym i o doskonałych właściwościach leczniczych, aby leczyć puste przestrzenie głów jego wyznawców.
Typ | Feminizowane |
Przeznaczenie | Indoor, Outdoor |
Genetyka | Big Buddha Cheese x God Bud |
Kwitnienie | Indoor: 63 – 77 dni, Outdoor: listopad |
Genotyp | 60% Indica / 40% Sativa |
Efekt | Euforyczny |
Smak | Lawendowo-jagodowo-sosnowy |
Aromat | Sosny |
Wysokość | Indoor: b.d., Outdoor: b.d. |
Produkcja | Indoor: 200 g / m², Outdoor: 1000 g/roślina |
THC | b.d. |
CBD | b.d. |
Producent:
Big Buddha Seeds to firma z UK, która powstała na początku wieku. Olbrzymią sławę przyniosła im odmiana Cheese a dokładniej ich wersja Bug Buddha Cheese, którą wypuścili na rynek w 2002 roku. Znani muzycy tacy jak Sean Paul, Jamiroquai byli ambasadorami tej firmy. Głównie skupiają się oni na rozwoju odmian, które powstają z ich genów cheese. Budują na tym co przyniosło im sukces. W ostatnich latach rozwinęli oni linie auto kwitnącą i starają się podążać za obecnymi trendami i odeszli już od odmian wyłącznie opartych o Cheese.